EDITORS

Yrsa Wedel

Yrsa Wedel er uddannet på Danmarks Radio i 1993 - og har arbejdet fast i DR som både filmklipper og visuel tv-producer/instruktør frem til 2000, hvorefter hun siden har været freelance klipper.

Yrsa har arbejdet med forskellige genrer, men primært med dokumentarfilm og reportageserier.
Hun har især en stor forkærlighed for musikdokumentarer. Hun spiller selv musik og har i flere år spillet i band på hhv. guitar og bas.
Yrsa Wedel er en dramaturgisk stærk klipper. Hun er empatisk og indlevende i karaktererne og finder hurtigt ind til filmens storyline. Hun klipper musisk og scenisk og musikalitet er i det hele taget en vigtig og skabende del i hendes tilgang til materialet og den færdige film.
Hun samarbejder godt og leverer mange kreative, konstruktive og dramaturgiske inputs og ser det som sin fornemste opgave at formidle instruktørens og filmens vision.

Yrsa Wedel har også klippet flere webepisodes - serier - et nyt kort format stream, som kræver en særlig disciplin, rytme og måde at fortælle på. Hun har bl.a. klippet to med filminstruktør Ullas Søe: “Hassan og Ramedanen” 17 webepisodes til DFI og DR samt” Mig og mine to hjem “14 webepisodes til DR

Hun har på det seneste bl.a. klippet en del musikdokumentarer og musikvideoer senest bl.a. “Sangen til min far” (indstillet til Robert 2019) en musikdokumentarserie instrueret af filminstruktør Thora Plauborg Lorentzen samt et større kunstmusikvideoprojekt kaldet Travelmate med bandet O.N.B.C. for Crunchy Frog records.

Ved større dokumentarfilm samarbejder hun altid tæt med komponisten senest med Sune Køter kølster og NEXUS til dokumentarserien Girls United. Andre komponister hun ofte samarbejder med er bla Jonas Colstrup og Rasmus Møldrup mfl.

Yrsa Wedel har samarbejdet og klippet for bla Louise Unmack Kjeldsen på dokumentarserien “På røven i Nakskov” til TV2 og DFI og dokumentarfilmen “Stærke kvinder” til DR og BBC.

Yrsa Wedel modtog en pris på TV-festivalen 2018 sammen med instruktør Peter Hammer for dokumentarfilmen “Morderen på den hvide hest”. De 4 kortfilm ”En verden uden ondt” , som Yrsa klippede for Cathrine Marchen Asmussen blev udtaget til IDFA.

Yrsa Wedel har bl.a. også arbejdet med dokumentarinstruktørerne og tilrettelæggerne: Andreas Johnson, Line Hoeck, Jacob Rasmussen, Nanna Westh, Dorte Palle Jørgensen, Bjarke Ahlstrand, Sidse Stausholm, Nicole Horanyi, Malene Rykjær, Søs Hoffman, Bjarke Monrad m.fl.

Yrsa Wedel klipper også fiktion og og har bl.a. på det seneste klippet med Nikoj Feifer på Sikker og Søn samt Comedy- og Reportage serien “Torben Chris rydder op”.

Se mere på linkedin.com/in/yrsa-wedel-8b3b324


 

Yrsa CV.pdf